Nieuws

terug

Recente nieuwsbrieven:

31/10/2019: Graf von Faber-Castell | Pen of the Year 2020: Sparta
Eeuwenlang was de kleine provincie Sparta de grootste militaire macht van het hele Oude Griekenland. De Spartaanse discipline en superioriteit zijn tot op heden legendarisch. Deze eigenschappen werden bereikt door een strikte opvoeding van jongs af. Onder de noemer Agoge, wat zoveel betekent als ‘leiden, trainen’, werden jongens van zodra ze konden stappen militair opgevoed om later de sterkste krijgers van de toenmalige wereld te worden. De Spartaanse maatschappij was geboetseerd rond militaire macht en hun lot bezegeld door de goden. Niet Zeus maar Athena was voor hun de belangrijkste. Zij stond voor wijsheid, strategie en militaire macht. Zij was dan ook de bewaker van de stad.

De Pen of the Year 2020 staat volledig in teken van de Griekse helden van Sparta en hun mythische leider koning Leonidas.

Ontdek er alles over in de nieuwsbrief

10/10/2019: Visconti | Torpedo, Iopenna, Van Gogh, Mirage
De kerstman kwam wat vroeger dit jaar bij Visconti en bracht deze keer niet één, maar wel twee verbluffende eindejaarscadeaus mee. Dit jaar valt niet alleen de Van Goghreeks de eer te beurt, ook in de Miragecollectie wordt een stijlvol kerstgeschenk uitgebracht. Daarnaast mogen we dit najaar nog twee nieuwe Torpedo’s verwachten en een geheel nieuwe Special edition, geïnspireerd door de overweldigende natuur die Azië rijk is.

Ten slotte komt deze maand nog de Iopenna naar België. Na een vlotte start in Italië en de ‘Prix de la Jeunesse’ in de wacht gesleept te hebben op de voorbije Stylographe Awards, komt dit opmerkelijk schrijfinstrument nu ook de Benelux veroveren.

Ontdek snel alles over deze nieuwigheden in de nieuwsbrief