Palomar

terug

 

Reizen. Dat is de rode draad door de producten die Palomar ons biedt. In eerste instantie lijkt het productgamma heel divers, maar eens je de rode draad volgt, is alles tot reizen terug te leiden. Of het nu gaat om verre wereldreizen, hippe citytrips of het verkennen van je eigen urban jungle, Palomar heeft voor elke gelegenheid een gadget.

Het Florentijnse Palomar werd in de jaren ’50 van vorige eeuw opgericht onder de naam Paim en fungeerde als distributeur van Japanse spiegelreflexcamera’s. Later werd hun gamma nog aangevuld met allerlei optische instrumenten als verrekijkers en telescopen. Het ‘steelpannetje’ van de Grote Beer staat nog steeds in het logo van Palomar als een knipoog naar hun verleden. Het is pas in 2004 dat Paim zijn eerste eigen gefabriceerde product op de markt brengt. Onder de naam ZoomArt produceren ze zelf een optisch instrument waarmee je kunstwerken in een museum vanop een aftand toch tot in detail kan bekijken. Op zich niet zo baanbrekend, maar het ziet er hip uit en is ontworpen door een designer met oog voor zowel vorm als functie. Dit schept de basis van het nieuwe businessmodel.

De inmiddels derde generatie in het familiebedrijf besluit de nieuw gekozen koers te gaan varen onder een nieuwe naam. De mosterd halen ze bij een reisdagboek van Italiaans schrijver Calvino dat de naam Mr Palomar draagt. Daarmee was de toon meteen ook gezet. De distributeursactiviteiten werden afgebouwd en de focus kwam volledig te liggen op het ontwikkelen van een eigen lijn producten die allemaal iets te maken hebben met reizen. Stuk voor stuk zijn de producten van Palomar echte hebbedingen. Ze zijn ontwikkeld met een ongeziene balans tussen functionaliteit en vorm. De producten hebben allen een strak Italiaans design en zijn voorzien van een effectieve meerwaarde. Ze hebben of kunnen allen iets wat hun concurrenten met het schaamrood op de kaken achterlaat. Het spreekt dan ook voor zich dat Palomar al tal van designprijzen in de wacht sleepte met hun ‘out of the box’ productenreeks.

Ontdek alles over de eigenzinnige producten van Palomar in de catalogus.