Conklin

terug

De Conklin Pen Company® werd in 1898 opgericht door Roy Conklin, een innovator uit Toledo, Ohio, VS.

Het merk wordt tegenwoordig beschouwd als een van de meest significante en innovatieve Amerikaanse fabrikanten van schrijfinstrumenten uit het gouden tijdperk van vulpennen.

Roy Conklin registreerde het patent voor het eerste werkende automatische vulmechanisme in 1897 en wordt erkend als een van 's werelds eerste praktische zelfvullende vulpennen. De halve maan filler™ bleek al snel wereldwijd een succes te zijn. Dankzij Roy Conklin, eigenaar en uitvinder, werd de vulpen uiteindelijk praktisch en handig gemaakt voor het grote publiek dankzij de Crescent Filler™. 

Crescent Filler™ heeft een stuk metaal in de vorm van een maansikkel, dat zich vanaf de zijkant uitstrekt de pen, en was de sleutel tot een eenvoudige en gemakkelijke manier om de pen zelf met inkt te vullen. 

In 1903 benadrukte Mark Twain, de legendarische Amerikaanse auteur, de voordelen van deze unieke, zichzelf vullende vulpen en werd zo de officiële woordvoerder van de Conklin Pen Company® . Mark Twain ontdekte nog een ander voordeel van Conklin's Crescent Filler™ door te zeggen: "Ik geef er ook de voorkeur aan omdat  de pen niet van het bureau kan rollen".

Meer dan 120 jaar later streeft de huidige Conklin Pen Company®   ernog steeds naar om in dezelfde geest verder te gaan van gedurfde innovatie, terwijl ze nog steeds de hoogste kwaliteit bieden die beschikbaar is in nieuwe schrijfinstrumenten over de hele wereld.

 

De catalogus vint u hier: Catalogus

Alle productfoto's vindt u hier: Pictures